| Autor |
Wiadomość |
admin Administrator
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 7:58 am Temat postu: |
|
|
Cierpiałam na ból ramienia od ponad sześciu miesięcy. Podjęłam decyzję żeby z tego powodu iść do lekarza. Wtedy rodzice poprosili mnie żebym ich zawiozła do Nowego Meksyku na spotykanie nie wiedziałam nic o soku noni. Poszliśmy na domową prezentację i tam dostałam moją pierwszą uncję noni. Także dostałam drugą uncję na tym spotykaniu. Cały ból ramienia minął i nie wrócił do dziś.
--Keta J., USA 21 kwietnia 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
|
|
Miałem bardzo dokuczliwy ból ramienia, który z roku na rok stawał się mocniejszy. Chodziłem do lekarzy i na terapie, ale nic mi to nie pomagało. Zacząłem pić noni i około 2 tygodnie później ból minął.
--Michael C., Niemcy 11 kwietnia 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
|
|
Piję sok noni konsekwentnie (dwa razy dziennie) od października 2001. Mam uszkodzony kręgosłup z powodu gry w piłkę nożną w szkole średniej i miałem bóle od 39 lat. Przed tym jak zacząłem picie soku noni zdarzało się, że nie mogłem wstać z łóżka bez pomocy. W ciągu trzech miesięcy od kiedy zacząłem pić sok noni ból stał się znacznie łagodniejszy i mogłem już sam wstawać. W październiku tego roku, wyjechałem z dziećmi na urlop i zapominałem zabrać ze sobą sok noni. W ciągu trzech dni ból zaczął wracać a po siedmiu dniach miałem znów problemy z chodzeniem (Nie wiedziałem w jaki sposób wrócę do domu). Po powrocie podwoiłem moją normalną dawkę (2 uncje) przez dwa dni i wróciły dobre czasy. Teraz jest połowa listopada i czuję się świetnie. Kiedy zaczynałem picie soku noni, powiedziano mi a także przeczytałem, że osoba powinna dać sokowi co najmniej 90 dni by mógł zacząć pracować. Wiem że sok noni nie działa na każdego w ten sam sposób. Część osób czuje zmianę już w ciągu pierwszych dni od rozpoczęcia picia, inni nie odczuwają w tym czasie niczego. Te osoby które na początku nie czują żadnej różnicy powinni mieć świadomość, że następują zmiany wewnątrz ich organizmu których można od razu nie dostrzec, ale to nie oznacza że nic się nie dzieje. Trzeba być cierpliwym i robić wszystko aby kontynuować codzienne dawkowanie.
--Anthony P., USA 12 listopad 2002
andjpip@aol.com [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 7:59 am Temat postu: |
|
|
W 1995r uczestniczyłam w dwóch wypadkach samochodowych. W pierwszym byłam uderzona z tyłu i zraniłam moją lewą stronę. W drugim byłam uderzona z przodu i ucierpiała moja prawa strona. Chodziłam do wielu lekarzy i na wszystkie typy terapii. Wszyscy mi mówili, że będę odczuwać ból przez resztę życia. Trzy miesiące picia soku noni spowodowało że ból przeszedł i więcej się nie pojawił. Wiem, że przez resztę mojego życia dzień zawsze będzie zaczynać się z sokiem noni.
--Margaret L., USA 21 kwietnia 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
|
|
Od około dwunastu lat miewałam bardzo, bardzo silny, chroniczny ból, który mogłam jedynie przetrwać używając silnych tabletek przeciwbólowych. Podczas pierwszego tygodnia picia soku noni niewiele się zmieniło. Właściwie miałam lżejsze ale ciągłe bóle głowy, zawroty głowy i kilka innych problemów. Pomyślałam że podwoję dawkę soku noni. Po dwóch tygodniach problemy minęły. Po miesiącu najgorsze skurcze (ataki) przeszły i całkowicie pozbyłam się bólu. To zwycięstwo wprawiło mnie w zdumienie. Przedtem były co najmniej trzy dni w miesiącu kiedy musiałam pracować z ciągłym bólem.
Czuję się bardzo dobrze i zdrowo z sokiem noni. Mam nadzieję że każdy może mieć takie wspaniałe doświadczenie.
--Gudrun K., Niemcy, październik 1999 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
|
|
Zaczęłam picie noni na przewlekłe bóle pleców. Cierpiałam przez kilka lat, żyjąc na lekach przeciwbólowych i z powodu braku snu. Minęły dwa miesiące odkąd nie muszę już brać jakiegokolwiek leku na ból i przesypiam całe noce. Innym sukcesem o którym mogę powiedzieć jest fakt, że dzięki piciu noni nie muszę już brać przepisanego mi leku na przewlekłą zgagę - Losec.
--Reese M., Canada 1 sierpień 2003
reesemorash@hotmail.com [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 8:00 am Temat postu: |
|
|
Mam pięćdziesiąt dziewięć lat i przez trzydzieści pięć lat miałam wiele problemów ze zdrowiem. Mogę wspomnieć o kilku: miałam raka piersi, fibromylagię, artretyzm, półpaśce, zawroty głowy, utratę słuchu bóle pleców i szyi. Ból był nieodłączną częścią mojego życia. Kiedy mój przyjaciel powiedział mi o soku noni i wszystkich jego korzyściach, zdecydowałam się spróbować. Sok poprawił moje zdrowie. Wszystkie moje obrzmienia zeszły i nic mnie już nie boli. Dziękuję Bogu za ten cudowny owoc, który może pomóc wszystkim ludziom.
--America C., USA 21 kwietnia 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 8:00 am Temat postu: |
|
|
W 1965 grając w baseball pośliznąłem się na drugiej bazie i złamałem kostkę. Od ponad dziesięciu lat stan jej się pogarszał i około 95% czasu odczuwałem ból. Szczególnie w nocy. Zasypiałem i budziłem się z powodu bólu. Zacząłem picie soku noni 19 września 2002. W dniu 10 października 2002 (czyli po 3 tygodniach) ból w kostce stawał się coraz mniejszy. Nie mogłem uwierzyć, że przez wszystkie te lata było tak źle a teraz prawie nie mam jakiegokolwiek bólu. Sok rzeczywiście działa na złagodnienie bólu i będę pić noni do końca życia.
--Dick F., USA 12 listopad 2002
rmfield@conpoint.com [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|