Forum Noni
Forum Dyskusyjne na temat fenomenalnego owocu z Noni z Tahiti.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
ZAKUP SOK NONI :: DYSTRYBUCJA NONI

Cukrzyca
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Noni -> Sok Noni Doświadczenia
Autor Wiadomość
admin
Administrator

PostWysłany: Pon Lip 16, 2007 9:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Według tego co powiedziała mi przyjaciółka, jej brat, który jest cukrzykiem, czuł mrowienie w okolicach trzustki po około 15 dniach picia soku noni. A po 30 dniach przestał brać insulinę. Dziękuję Bogu za ten cudowny produkt!

Marc R., USA 20 września 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Mam cukrzycę typu II z poziomem cukru we krwi w granicach 207. Po czterech tygodniach picia soku noni miałem stwierdziłem, że cukier w mojej krwi wynosił 66 i 74 (w dwóch różnych dniach). Lekarz zmniejszył dawkę glyguride z 15 mg do 5 mg i pozwolił mi rezygnować z dawki popołudniowej jeżeli poziom cukru we krwi będzie niski. Teraz poziom nigdy nie przekracza 100.

John U., USA 21 kwietnia 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Po ponad 3-letniej walce mojego wuja z cukrzyca dałem mu sok noni i po 3 miesiącach poziom cukru we krwi się unormował. Wcześniej było z nim tak źle że musiano mu amputować lewą nogę z powodu gangreny. Na pewno pomyślał, że mógłby uratować nogę gdyby znał sok noni wcześniej.

Francis W., SIN 29 marca 2000 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Sok noni ma kwaskowaty smak ale bardzo mi pomaga na cukrzycę. Jestem dziewięciolatkiem i mam cukrzycę. Sok bardzo mi pomógł. Kiedy poziom cukru we krwi mi się podnosi się moi rodzice od razu dają mi uncję soku noni i poziom cukru powraca do normy.

Erick S., Meksyk, 21 kwietnia 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

PostWysłany: Pon Lip 16, 2007 9:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój 57-letni ojciec jest cukrzykiem od 25go roku życia. Prawie rok temu miał wylew który sparaliżował lewą część ciała. Zażywając leki przepisane przez doktora i przestrzegając nadzwyczaj ścisłą dietę, jego stan powoli się poprawiał. Powoli wracał do sił. Mógł już stać i powoli chodzić pod nadzorem. Niemal miesiąc temu przyjaciel wprowadzał mnie w temat soku noni. Ojciec zaczął picie soku i w ciągu pierwszego tygodnia poziom cukru we krwi znacznie się obniżył. Może zmniejszać ilość insuliny którą musi sobie codziennie wstrzykiwać. Teraz czuje się i wygląda znacznie lepiej i ma mniej problemów ze spaniem.

Annkawa, 10 kwietnia 2002 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Moja siostra cierpiała na cukrzycę typu II. Była na dializie przez cztery lata. Dzięki noni zmniejszała dawki insuliny i innych leków i w końcu mogła wstrzymać ich używanie. Siostra jest bardzo wdzięczna noni.

Po R., USA 30 Jun 2000 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Moja siostra cierpiała na cukrzycę ( cukrzyca typu II ) . Była na dializie przez cztery lata. Dzięki noni zmniejszała dawki insuliny i innych leków i w końcu mogła wstrzymać ich używanie. Siostra jest bardzo wdzięczna noni.

Ana R., USA 30 czerwca 2000 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Mam całą gamę dolegliwości, włącznie z astmą, cukrzycą, alergiami i zapaleniem zatok. Pod koniec ostatniej ciąży doszło wysokie ciśnienie krwi i ból pleców. To był ból który w końcu przekonał mnie aby spróbować sok noni. Brałam ibuprofen i byłam niezdolna by cokolwiek zrobić bez leków przeciwzapalnych. Mój przyjaciel dał mi broszurę o soku noni w której był kliniczny dowód zahamowania enzymu cox 2. Spróbowałam soku i nie tylko nie miałam żadnej alergicznej reakcji, ale w ciągu kilku godzin ból zmniejszył się o około 80%! Ponadto w ciągu 6 tygodni chodziłam do mojego doktora i ponieważ ciśnienie krwi było dość niskie, więc zredukował mi leki o połowę. Mój A1C (poziom cukru we krwi) spadł z 7.4 do 6.2. Stan moich zatok znacznie się poprawił, więc nie musiałam już brać 2-4 razy dziennie pseudofedu a częstotliwość zażywania leków na astmę zmniejszyłam do około 25%. Pięć miesięcy później zredukowaliśmy leki na ciśnienie krwi znów o połowę. Jestem teraz na najniższej możliwej dawce i liczę na to, że wkrótce zupełnie zrezygnuję z leków. Sok noni jest dla zdrowia strzałem w dziesiątkę.

Julie D., USA 28 luty 2002 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

PostWysłany: Pon Lip 16, 2007 9:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja żona i ja pijemy sok noni od 3 stycznia 2003. Żona ma cukrzycę i jej poziom cukru we krwi zmniejszył się o 20 punktów do 89!! Również lepiej śpi. U mnie zmniejszyło się wysokie ciśnienie krwi. Jestem pewien że sok pomoże usunąć wiele naszych problemów zdrowotnych. Noni pracuje!

John, Tajlandia, 28 stycznia 2003
johnh@thaicom.net [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Znalazłem informację o soku noni w gazecie w miejscowej restauracji podczas przeszukiwania nagłówków, przeczytałem że pomaga cukrzykom. Przeczytałem i zdecydowałem się zatelefonować. Byłem sceptyczny ponieważ próbowałem inne środki naturalne nie przepisywane na receptę, ale bez żadnego pożytku. Byłem już bardzo zmęczony braniem zastrzyków. Mam cukrzyca 2 typu od której, jak się dowiedziałem nie umiera się (bynajmniej nie w krótkim czasie).

Zanim zacząłem pić noni, poziom cukru we krwi wynosił 387, podczas gdy normalny wynosi około 100. Piłem noni i po godzinie szedłem do łóżka. Od razu zauważyłem, że tylko raz budzę się żeby pójść do łazienki a wcześniej budziłem się w tym celu przynajmniej 4 razy. Codzienne skurcze nóg zostały zatrzymane i ustał ból ramion. Zacząłem wierzyć w działanie soku noni. Jestem w trakcie 90 dniowej próby i wierzę że będę wolny od leków i będę żył z normalnym poziomem cukru we krwi.

Claudio L., USA 2 czerwca 2002
Noni Juice R Us@aol.com [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

To nie jest niezwykły opis, ale moja mama, która jest cukrzykiem pije sok noni od trzech miesięcy. Po dwóch miesiącach sprawdziła sobie poziom cukru we krwi i stwierdziła poprawę. Zwykła mieć poziom 160 nawet jak brała leki ale wynik tej próby pokazał poziom cukru 145. Pomyślałem że noni może być jeszcze zdolny do obniżenia poziomu w następnych miesiącach. Pije teraz swoją czwartą 1 litrową butelkę i zauważałem, że stała się bardziej energiczna i bardziej radosna a także mniej boli ją ciało. Jeżeli to rzeczywiście będzie tak pracować to będę bardzo wdzięczny osobom prowadzącym badania tego cudownego daru natury, cudownego daru od Boga Wszechmogącego.

Lesacaan, Filipiny, 2000 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

PostWysłany: Pon Lip 16, 2007 9:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W maju w wieku czterdziestu sześciu lat stwierdzono u mnie cukrzycę. Cukier we krwi miał wysoki poziom co wymagało zażywania pigułek. Ponieważ byłem na systemie żywienia opartym na kilku produktach, nie chciałem robić ćwiczeń i stosować diety. Jednak trzy tygodnie temu byłem na ścisłej diecie i produktach, które zmniejszyły poziom cukru do wysokości 9.

Trzy tygodnie temu zacząłem picie 3 uncji soku noni dwa razy dziennie. By spróbować działanie tego produktu, przestałem brać inne dodatki żywieniowe. W tym samym czasie rozpocząłem podróż i musiałem zupełnie zrezygnować z diety. Jadłem szybko, gotowe jedzenie i żywność hotelową o różnych nieokreślonych porach.

Podczas tych trzech tygodni poziom cukru w mojej krwi nie rósł... spadł do 8 a odczyty które dokonałem przez dwa ostatnie ranki wynosiły 7.8. Nie miałem czasu na ćwiczenia podczas podróży i w ten sposób uwierzyłem w działanie tego produktu. Każdy musi wypróbować na sobie wielkość dawki soku aby uzyskać wymagane wyniki. Dla mnie 3 uncje dwa razy dziennie to dobra dawka.

Pracuję wiele godzin w różnych strefach czasu, ale śpię zdrowo i budzę się odświeżony. Jestem bardzo podekscytowany tym produktem, dzięki któremu m.in. ograniczyłem wydatki na inne odżywki i teraz wydaję 1/5 poprzednich kosztów. Czasem jestem zdziwiony … gdzie był ten produkt przez całe moje życie???

J. Morgan, Canada 27 września 2002 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Jestem zależnym od insuliny dorosłym cukrzykiem [typ II cukrzycy Mellitus]. Dwa tygodnie temu [14 Sierpnia 2001] we wtorkowy wieczór kupiliśmy naszą pierwszą butelkę noni. Zacząłem tego samego wieczora pić 2 uncje soku dwa razy dziennie. W sobotę 25 sierpnia zauważyłem, że nie potrzebuję już brać tyle insuliny co zwykle. W niedzielę wieczorem (26.0Cool powiększyłem dawkę do 3 uncji dwa razy dziennie.

W niedzielę i poniedziałek w nocy musiałem wstawać z łóżka z powodu niskiego poziomu cukru we krwi [moje ciało budzi mnie kiedy to się dzieje]. Musiałem zjeść coś słodkiego ponieważ miałem zbyt dużo insuliny w moim organizmie. Już przecież zmniejszyłem dawkę insuliny którą brałem.

Właśnie wczoraj na stronie nonitestimonials.com przeczytałem następujący komentarz Dr. Stephen Halla , M.D., "Noni normalizuje funkcję receptorów ścianek komórek i wiele osób z mojej praktyki z cukrzyca typu II jest wyleczona."
Jestem zdumiony!! Jeszcze potrzebuję brać insulinę, ale czas pokaże kiedy będę mógł przestać. Poczekam !!

10 sierpień 2002 prawie rok później – coraz więcej zdumiewających wyników!!
Parę miesięcy po tym jak pisałem pierwszą cześć powyższego opisu, zauważyłem, że zaczęło mi powracać czucie w niektórych rejonach moich stóp, które miały poważny defekt nerwów [neuropatia cukrzycowa]. Zacząłem odczuwać chodząc boso po podłodze, czy jest ciepła czy zimna – co się nie zdarzało przez kilka poprzednich lat.

Kilku lat temu wziąłem udział w badaniach w University of Texas Southwestern Medical School , która kontynuowała badania europejskich specjalistów – aby zatrzymać bądź zmniejszyć chorobę nerwów w moich stopach. Po tych badaniach stan choroby pogarszał się. Myślałem że nerw "umierał" i nie ma żadnego sposobu aby przywrócić jego funkcje.

Sok noni udowadnia że konwencjonalna mądrość medyczna jest niestety często w błędzie. Nie mam jeszcze pełnego czucia w stopach i nie wiem czy kiedykolwiek będę miał, ale poprawa funkcji nerwów trwa. Kiedyś nie mogłem utrzymywać równowagi stojąc w ciemności albo z zamkniętymi oczyma.

Jeśli chcesz wiedzieć - wiele nerwów na spodzie naszych stóp dostarcza mózgowi z sprzężeniem zwrotnym, potrzebne dane do utrzymywania równowagi. To sprzężenie zwrotne było znacznie zmniejszone w moim przypadku. Ale około dwa miesiące temu – w czerwcu 2002 – nagle odkryłem , że już nie muszę opierać się o ścianę kiedy zamykam oczy podczas mycia głowy.

Ile piję soku noni? Zwykle dwie uncje przed spaniem i trzy uncje przed śniadaniem. Jeżeli jestem chory albo podczas stresu, mogę pić uncję albo dwie co godzinę. W tym czasie nie zmniejsza się moje wymaganie na insulinę, którego doświadczałem roku temu, ale wtedy piję sok aby mój organizm korzystał z innych pozytywnych skutków zdrowotnych soku noni.

Tom R., USA 10 sierpnia 2002 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
admin
Administrator

Cukrzyca: Mam cukrzycę i pijąc sok noni poziom cukru we krwi obniżył się w ciągu trzech miesięcy od 7.4 do 6.0. Już nie łapią mnie także skurcze w nogach. Otwarte owrzodzenia na piętach które miałam od dziesięciu lat – znikło!

Unni H., NORWEGIA 21 kwiecień 2001 [Tłumaczenie z Forum amerykańskiego]
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Noni -> Sok Noni Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2